4Gume.com Logo

Schrader proizveo 200 milioniti TPMS senzor

    01. jul 2012.

    ANTRIM, Severna Irska (19.07.2012.) - Kompanija Schrader International Inc. se već duže vremena bavi razvojem i proizvodnjom sistema za praćenje pritiska u gumama (TPMS). Schrader  je dosada proizveo više od 200 miliona TPMS senzora, a stupanjem na snagu zakona o obaveznoj primeni u mnogim zemljama očekuje se još veći rast. Hugh Charvat, predsednik i generalni direktor Schradera, nazvao je to prekretnicom ka dostizanju cifre od 300 miliona senzora jer će novi zakoni uticati na proširenje tržišta u Evropskoj Uniji, Južnoj Koreji i u drugim azijsko-pacifičkim zemljama. 200 milioniti senzor je proizveden u Shraderovoj fabrici Antrim, u jednom od tri proizvodna pogona gde se proizvode TPMS senzori.

    Generalni direktor Shradera Stephen McClelland nazvao je ovo dostignuće značajnim jer oslikava poverenje koje potrošači imaju u Shrader da postane “ključni isporučilac bezbednosnih proizvoda za vozila svih vrsta.”

    Schrader konstruiše i proizvodi ventile, delove mehaničkih i elektronskih sistema više od 165 godina. Zanimljivo je da je nedavno Shrader-ove akcije kupila firma iz Čikaga Madison Dearborn Partners Global VI-A L.P. i za to platila više od 500 miliona dolara.