4Gume.com Logo

Sport Maxx RT za Renault Clio RS 200 EDC

    06. jun 2013.

    U Renault-u su za novi Clio RS 200 EDC izabrani nedavno lansirani Dunlopovi pneumatici Sport Maxx RT. Dunlop će ih isporučivati u proširenim dimenzijama 205/40R18 86Y XL.

    Pneumatik Sport Maxx RT, specijalno namenjen ljubiteljima oštre vožnje, zadovoljava potrebe najvatrenijih sportskih vozača koji uživaju u osećaju da vladaju velikom snagom i maštaju da na nekoj prestižnoj svetskoj trci postignu najbolju startnu poziciju. Ovaj pneumatik odlikuje Dunlopova trkačka tehnologija sa 125 godina tradicije, rođena i odrasla na trkačkim stazama kao što su Le Mans, Nürburgring i Silverstone. Osnova svih Dunlopovih pneumatika za vožnju po putu je trkačka tehnologija, bilo da se radi o smeši ili o milionima sati iskustva koje su njegovi inženjeri stekli na trkačkim stazama.

    Renault Clio R.S. 200 EDC je prvi put predstavljen 2012. godine na Sajmu automobila u Parizu, a odlikuju ga turbo motor od 1,6 litara (200 KS i 240 Nm obrtnog momenta), šestostepeni menjač EDC sa duplim kvačilom i ručicama menjača na volanu i napredne tehnologije koje potiču iz moto sporta, u koje spadaju izmenjeni program promene stepena prenosa, odziv prigušne zaklopke i podešavanje i upravljanje sistema ESP – uključujući "trkački" način vožnje. Novi Renault Clio R.S. 200 EDC je koncipirao i razvio Renault Sport Technologies, a sada se proizvodi u Francuskoj.

    Dunlop je izabrani partner svih Renault-ovih nacionalnih trkačkih prvenstava za pehar Clio, na kojima kao ekskluzivni izvođač "snabdeva" trkališta svojom naprednom tehnologijom trkačkih pneumatika.