4Gume.com Logo

Svetska premijera gume GoodYear EfficientGrip

  01. februar 2009.

  Na sajmu automobila u Ženevi, (79th International Motor Show, Palexpo-Geneva, od 5-15 Marta 2009), GoodYear će imati svetsku premijeru nove letnje gume visokih performansi sa tehnologijom koja štedi gorivo. Guma je dobila ime EfficientGrip što ukazuje na to da je dobro prijanjanje jedna od njenih najvažnijih odlika. EfficientGrip, pored toga, nudi izvrsne performanse kočenja na mokrom i veliki broj pređenih kilometara.

  GoodYear-ovi inženjeri su razvili nov letnji pneumatik visokih performansi EfficientGrip koji je izuzetno prijatan za životnu sredinu. Pneumatik zamenjuje dosadašnji Excellence, a biće jako zastupljen i kao pneumatik za prvu ugradnju.

  Nova tehnologija koja štedi gorivo ( FuelSaving Technology), sa strukturom gume lakom kao pero, inovativnim materijalima i novom generacijom gumene smese, smanjuje količinu energije potrebne za kotrljanje pneumatika.

  Pneumatik GoodYear EfficientGrip omogućava znatno smanjenje potrošnje goriva čime se smanjuju emisije CO 2 . Pneumatik takode traje mnogo duže, što znaci da za svoj novac dobijate veću kilometražu. Sva ova poboljšanja ne znace da su druge karakteristike postale lošije, jer pri vožnji na mokroj podlozi pneumatik nudi performanse koje su u odnosu na konkurenciju na višem nivou.

  Pneumatik ce biti raspoloživ u ukupno 53 različite dimenzije i izvedbe, od toga 24 u martu i dodatnih 29 u julu, u klasama brzina H, V, W i Y, za naplatke od 14'' do 18'', širine od 185 do 255 mm i profila od 65 do 35.

  Nadamo se da ćemo vas posle sama automobila u Ženevi moći da vas detaljnije informišemo o karakteristikama i prednostima.

  Prodaja GoodYear guma u Srbiji:
  Baki d.o.o. - Kragujevac
  Vulkanizer Lešanović – Beograd