4Gume.com Logo

Bridgestone pobednik testa run-flat guma

  01. novembar 2006.

  Prema nezavisnim testovima koje je sproveo najčitaniji nedeljni auto magazin u Britaniji - Auto Express, Bridgestone-ova Turanza ER300 RFT nadmašila je svoje najveće run-flat rivale posebno u prijanjanju na mokrom.

  "Guma sa najboljim performansama na mokrom u svemu je bila bolja od konkurenata", bio je konačan sud o Bridgestone-ovoj gumi Turanza ER300 RFT posle prvog zvaničnog britanskog testa tri najveća imena u run-flat gumama.Objavljeni u Auto Express -u od 11. oktobra 2006. testovi izmerenih performansi na mokrom i suvom, nivo buke, potrošnje goriva i cene uračunati su u konačnu ocenu. Bridgestone-ova Turanza bila je sveukupni pobednik porazivši oba rivala u otpornosti na akvaplaning na pravcu i u krivinama, skretanju u krivinama na mokrom, otporu kotrljanja i ceni.

  Test je obavljen na BMW 320i što je logičan izbor pošto su RFT gume standardna oprema na modelima BMW serija 1,3 i 5 i sva tri testirana brenda su razvijena za ugradnju u vozila BMW-a kao originalna oprema. "Mi smo vrlo zadovoljni što smo se našli u vrhu jednog nezavisnog testa vodeće auto publikacije", rekao je g-din Didier Schneider potpredsednik Bridgestone-ove Originalne opreme za Evropu. "Bridgestone je lider na tržištu RFT guma, a performanse guma su osnova našeg uspeha. RFT tehnologija je važna za naš budući rast u segmentu proizvoda veće vrednosti.", istakao je Schneider.

  Pobedničku Turanzu ER 300 RFT karakteriše samonoseći run flat sistem sa ojačanim bočnim zidovima koji mogu nositi težinu vozila čak i kada je pritisak u gumama jednak nuli. Ova tehnologija pomaže da se zadrži superiorna upravljivost, a posebno se dobro pokazala kod najsnažnijih automobila sa niskoprofilnim gumama. Drugi RFT sistem, koji je takođe komercijalizovao Bridgestone, je prsten za podršku koji karakteriše unutrašnji središnji prsten koji fiksira petu gume za felnu i ne dozvoljava gumi da padne na felnu čak i kada je ona potpuno izduvana. Ovaj sistem najviše odgovara putničkim i SUV vozilima koja imaju niskoprofilne gume.

  Bridgestone je jedan od najvećih proizvođača samonosećih run-flat guma i vodeći snabdevač proizvođača automobila uključujući BMW, VW, Audi i luksuzne brandove kao što su Ferari i Maserati. Do kraja 2006. godine Bridgestone Group očekuje da će isporučiti ukupno 5 miliona guma.

  Novembar, 2006