4Gume.com Logo

Trajal očekuje ugovor sa Fijatom početkom juna

  01. mart 2010.

  Kruševac, 21. marta 2010. ( Beta )
  Kompanija Trajal iz Kruševca očekuje da će početkom juna potpisati ugovor sa italijanskim Fijatom o isporuci guma za automobil "punto", koji se proizvodi u kragujevačkoj Zastavi.

  Kako je aganciji Beta rečeno u Trajalu, testovi u istraživačkom centru Fijata u Baloku potvrdili su da Trajalove gume zadovoljavaju tražene performanse na mokroj podlozi, a u Boru će biti obavljeno i testiranje guma na habanje.

  Direktor prodaje Trajala Nebojša Đenadić rekao je da će nakon te provere uslediti i konačno eksterno testiranje guma na kočenje na mokroj podlozi i habanje u jednom institutu u Kelnu.

  "Završetak svih provera očekuje se do polovine maja, a do potpisivanja ugovora sa Fijatom moglo bi doći početkom juna", kazao je Đenadić.

  Prema njegovim rečima, trenutno se testira samo guma T-400 koja će se ugrađivati u "punto" koji se sklapa u Kragujevcu, što znači da će ugovorene količine iznositi 40.000 guma godišnje, ali da će se kasnije ugovor proširiti i na druge modele. Prema ranijim najavama, Trajal bi trebalo da Fijatovim fabrikama isporučuje i do milion guma godišnje.