4Gume.com Logo

Valentino Rossi promoviše Bridgestone BATTLAX Hypersport S20 EVO

    19. maj 2014.

    Najveći svetski proizvođač guma, japanski Bridgestone, angažaovao je devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rossi-ja kao eksperta i savetnika u razvoju nove moto gume BATTLAX Hypersport S20 EVO. Njegov zadatak je bio da pomogne transfer tehnologije sa gume koja se koristi na trkama Moto GP na gumu koja se koristi na ulicama i putevima u svakodnevnoj vožnji.

    Cilj saradnje je proizvodnja vrhunske sportske gume, a iskustvo Rossi-ja sa trkačkih staza u kombinacij s iskustvom Bridgestone-a u razvoju sportskih guma rezultiralo je novom gumom BATTLAX Hypersport S20 EVO. Šampion je izjavio: ”Kada dolazite do krajnih granica naučite mnogo o svemu. O sebi. O gumi. O motociklu. Moje iskustvo, osećaj i znanje sa trkačke staze je važno za sve oko mene i za razvoj tehnologije”.

    Uz pomoć Rossi-ja Bridgestone je uspeo da razvije i proizvede gumu, poboljšanih performansi bezbednosti vodećih u svojoj klasi, s dodatnim bonusom veće trajnosti i stabilnosti.

    Testiranje je izvršeno na motociklu Yamaha YZF-R1 pri čemu se Valentino lepo zabavljao što se može videti iz promotivnog filma.