4Gume.com Logo

Vojska SAD odabrala Michelin

    01. januar 2007.

    Izvor: Michelin

    Vojska Sjedinjenih Država još jednom je odlučila da Michelin snabdeva njen vozni park. Defense Supply Center u Ohaju, nagradio je Michelin desetogodišnjim ugovorom vrednim 1.7 milijardi dolara o nabavci svih vrsta guma za sve rodove vojske. Ovo je dodatak na skorašnji ugovor od 700 miliona dolara o nabavci avionskih guma koje je vojska SAD sklopila sa Michelinom.

    “Michelin već decenijama snabdeva vojsku SAD najkvalitetnijim gumama”, izjavio je Luc Minguet, predsednik Michelin Americas Truck Tires . “Sada ćemo upotrebiti svoju stručnost u logistici i menadžmentu snabdevanja kako bismo obezbedili brzu isporuku guma Američkim trupama širom sveta. Michelin je spreman da nastupi kao jedini snabdevač guma za sve potrebe vojske.“

    Ovim potezom će Ministarstvo odbrane SAD iskoristiti najnovije tehnologije, znanje i poslovnu praksu privatnog biznisa kako bi obezbedila program redovne isporuke i logističke podrške za svoje trupe, bez obzira da li su raspoređene na Američkom tlu ili ne. Smatra se da će se ovako uštedeti nekoliko stotina miliona dolara novca poreskih obveznika, za vreme trajanja ovog ugovora.