4Gume.com Logo

Vredestein eko guma za sve sezone Quatrac Lite

    01. mart 2011.

    Holandski proizvođač Vredestein na našim prostorima nije toliko poznat, ali na testovima guma redovno postiže iznenađujuće dobre rezultate. Nov dodatak seriji guma za sve sezone Vredestein Quatrac, koja je prvi put predstavljena  2007. godine gumama  Quatrac 3, će biti predstavljen na Međunarodnom Autosalonu u Ženevi. Nova guma Quatrac Lite opisana je od strane novog vlasnika Apollo Vredestein kao prva eko guma za sve sezone. Kompanija saopštava da gume Quatrac Lite odgovaraju svim zahtevima koji se uvode u Evropsku Uniju od 2012. godine, obezbeđuju uštedu goriva, premijum kvalitet i standarde bezbednosti.

    Guma Vredestein Quatrac Lite je optimalna alternativa za one vozače, koji žele da iskoriste iste gume i zimi i leti, i koji uz to cene njihovu ekološku bezbednost. Kako saopštavaju stručnjaci kompanije, gume Quatrac Lite imaju sve karakteristike zimskih, čak i znak planine i snežne pahuljice, odlične su za zemlje, u kojima se vozači ne susreću s oštrim zimskim uslovima. Prema Apollo Vredestein, takve gume su idealan izbor za sve sezone za regije s umerenom klimom.

    U poređenju s gumama Quatrac 3, Vredestein Quatrac Lite više odgovaraju savremenim standardima ekološke bezbednosti. Znanja, koja su se koristila pri stvaranju gume, bila su stečena u toku rada na takvim projektima, poput SuperBus, Mindset i Quatrac E.

    Pri izradi Quatrac Lite glavna pažnja je posvećena smanjenju otpora kotrljanja. U tome se uspelo zahvaljujući tehnologiji Full Polymer Compound (FPC), koja garantuje odlično prijanjanje uz put u svim uslovima, kao i dug rok trajanja gume. Među karakteristikama nove gume navode se i mnogobrojne lemele, raspoređene na poseban način, koje obezbeđuju neophodnu elastičnost za smanjenje otpora kotrljanja i odlično prijanjanje na snegu.