4Gume.com Logo

Vredestein predstavlja Wintrac Nextreme

  01. jun 2010.

  Godinu dana od kada je kompanija Apollo Tyres kupila Vredestein, na izložbi Reifen Essen 2010 predstavljena je nova guma. Nove zimske gume srednje klase, po nazivu Wintrac Nextreme, predstavlja drugu zajedničku novinu takvog tipa koja je nastala u saradnji s italijanskom dizajnerskom kompanijom Giugiaro, sa kojom kompanija Vredestein sarađuje već više od 10 godina. 

  Prema Vredesteinu, pri stvaranju Wintrac Nextreme posebna pažnja bila je posvećena dizajnu i funkcionalnosti gume. Prema rečima predstavnika kompanije, Wintrac Nextreme predstavlja idealnu kombinaciju ove dve karakteristike, ima privlačan izgled i odlične radne karakteristike u zimskim uslovima. 

  Gume Wintrac Nextreme odgovaraju novim normama prijanjanja na mokrom putu i nivou buke, koje stupaju na snagu u Evropi od 2012.godine. Po rečima stručanjaka Vredestein-a, nivo otpora kotrljanja guma daje im pravo da dobiju eko-označavanje čije se uvođenje planira. 

  Nove gume predstavljaju sledeću generaciju koje nasleđuju Wintrac Xtreme. Poseduju pouzdane radne karakteristike ne samo u zimskim uslovima, već i na mokrom i suvom putu. Neusmeren asimetrični dizajn gazećeg sloja karakterišu bočne lamele na unutrašnjem delu gume koje su šire od bočnih lamela na spoljnoj strani. Na centralnom delu se vertikalno pravcu kretanja nalaze lamele širine 0,6 mm, koje poboljšavaju prijanjanje na snežnom putu. Lamele na unutrašnjoj i spoljnjoj zoni, širine 0,5 mm, smeštene su dijagonalno i u cik cak, što optimizira ponašanje gume pri skretanju. 

  Gazeći sloj ima još jednu karakteristike, uzdužno rebro sa cik cak kanalima i lamelama koje se nalaze pored centralne zone. Zahvaljujući tome gume Wintrac Nextreme imaju veliku stabilnost pri kretanju i preciznost upravljanja, kao i ravnomerno habanje i nizak nivo buke.

  Materijal za gazeći sloj Wintrac Nextreme bio je specijalno razvijen: on zadržava relativnu mekoću, neophodnu za pouzdano prijanjanje, pri niskim zimskim temperaturama, dok na višim temperaturama omogućava gumi da sačuva stabilnost kod velikih brzina.  

  Gume Wintrac Nextreme dostupne su u indeksima brzine V, W и Y, u 11 dimenzija od 16 do 21 inča. Wintrac Nextreme se proizvode i u sedam dimenzija za 4x4 vozila. U poređenju sa običnim gumama Wintrac Nextreme, gume Wintrac Nextreme SUV su ojačane, što povećava nosivost guma. Široki gazeći sloj obezbeđuje odlično prijanjanje i povećanu stabilnost. Gume se takođe mogu koristiti i za vožnju van puta.