4Gume.com Logo

Yokohama ADVAN WINTER (v902)

  01. januar 2008.

  Brend ADVAN simbolizuje Yokohamin globalni koncept. Kompanija je usvojila agresivan pristup u svim svojim aktivnostima, učešće u auto sportu, zajednički razvoj vrhunskih modela guma sa najvećim svetskim proizvođačima automobila i saradnju s tjunerima. Poznato je da je Yokohama zvanični snabdevač gumama prestižnog takmičenja FIA WTCC od 2006. godine.

  Od 2004 godine “ADVAN Sport“ letnje gume su prihvatili vodeći svetski proizvođači kao originalnu opremu za automobile vrhunskih performansi kao što su: Audi S8, Bentley Continental serije, Mercedes-AMG modeli, Porsche 911 i Cayenne.

  Yokohama Rubber Co. je objavila da je AUDI AG odobrio ugradnju zimskih guma ADVAN WINTER (V902) kao originalne opreme na Audi S6 i Audi S8. Ove gume su nastavak serije ADVAN Yokohama zimskih guma visokih performansi pod imenom ADVAN WINTER. Dimenzije 265/35R19 98V XL (Extra Load) za S6 i 265/35R20 99V XL za S8. Obe dimenzije su za prednju i zadnju osovinu.

  S6 i S8 su u Audi S-seriji, u samom vrhu Audi-jevih automobila s najvišim performansama, i prvi koji su opremljeni Yokohama zimskim gumama kao originalnom opremom. ADVAN WINTER za sada dolazi kao opciona oprema u prvoj ugradnji za nemačko tržište, ali gume mogu naručiti dileri širom sveta.

  Yokohama je ponosna što je uspela da ispuni visoke tehničke standarde u procesu razvoja sa kompanijom AUDI AG. Gume ADVAN WINTER imaju savršeno izbalansirane vozne karakteristike: stabilnost u velikim brzinama, udobnost, upravljivost i kočenje u uslovima mokrog i suvog puta kao i dobro prijanjanje i vuču na snegom prekrivenim i zaleđenim podlogama.