4Gume.com Logo

Zimske gume Fulda i Sava

  01. oktobar 2011.

  Kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires je u okviru robnih marki Fulda i Sava za  zimu 2011 predstavila 4 zimska pneumatika.

  Fulda , jedna od vodećih nemačkih marki, je predstavila zimsku gumu za automobile srednje i više klase Kristall Control HP .

  Kristall Control HP sa tehnologijom Snow Catcher stvara mrežu međusobno prepletenih kanala kojima se zahvata sneg. Pored tehnologije Snow Catcher, novi pneumatik Kristall Control HP udružuje još dve tehnologije - Bubble Blade i inovativnu smešu gazećeg sloja sa punom silikom. Tehnologijom Bubble Blade se između lamela ostvaruje mehanizam međusobnog preplitanja i time sprečava suviše velika deformacija blokova gazećeg sloja tokom vožnje. Pneumatik obezbeđuje optimalnu ravnotežu, a industrijski standard garantuje vrhunsko prijanjanje na snegu i ledu. 

  Za ovu zimu Sava je predstavila pneumatike Sava eskimo HP i Sava eskimo SUV, a preporučuje takođe poboljšani pneumatik Sava eskimo s3. 
  Sava eskimo HP, pneumatik za putničke automobile, razvijen je sa ciljem da omogući visoke performanse u zahtevnim zimskim uslovima vožnje. Usavršen usmereni dezen gazećeg sloja, na bazi smeše sa punom silikom, efikasan je u raznim zimskim uslovima. Pneumatik obezbeđuje odlično prianjanje i vodljivost u snegu i efikasno kočenje na mokroj podlozi. Zahvaljujući konstrukciji pneumatika vođenje vozila je jednostavno, a pored toga nov pneumatik Sava eskimo HP omogućava mnogo više pređenih kilometara.

  Sava eskimo SUV je zimski pneumatik specijalno razvijen za vozila za slobodno vreme. Zimski dezen gazećeg sloja sa brojnim prepletenim lamelama i usavršena čvrstina u uzdužnom i bočnom smeru obezbeđuju pneumatiku izuzetne performanse, naročito na zasneženim i zaleđenim putevima. Pneumatik Sava eskimo SUV omogućava odlično prijanjanje na mokroj podlozi i veliku kilometražu.

  Poboljšanom smešom, a posebno povećanim sadržajem silike u gazećem sloju, pneumatik Sava eskimo s3 obezbeđuje još bolje vozne karakteristike, pre svega poboljšano prijanjanje na mokroj podlozi pri niskim temperaturama. Veliki uticaj na vodljivost, a posredno i na prijanjanje, ima sam oblik gazećeg sloja. Svojim usmerenim dezenom gazećeg sloja, tri široka i duboka kanala po obodu pneumatika i odgovarajućim brojem poprečnih kanala Sava eskimo s3 obezbeđuje efikasno odvođenje snežne bljuzgavice i vode ispod gazećeg sloja.