4Gume.com Logo

Bridgestone postavlja nove standarde bezbednosti novom zimskom gumom Blizzak LM001

  01. mart 2014.

  Proizvođači guma imaju običaj da predstavljaju nove zimske gume za narednu sezonu pred početak prolećne sezone. Tako je i najveći svetski proizvođač japanski Bridgestone predstavio svoju novu zimsku gumu Blizzak LM001 koja će biti lansirana na tržište u septembru ove godine.

  Bezbednost u svim uslovima je ono što većina vozača najviše želi, posebno u zimskom periodu. To se ne odnosi samo na vožnju na snegu jer zima može biti kišovita, hladna, suva, snežna, ledena, a Bridgestone želi da bude siguran da su vozači spremni da se suoče sa svim mogućim uslovima koji vladaju na zimskim putevima.

  U veoma obimnom i detaljnom testiranju novi Blizzak LM001 je postigao rezultate koji su za korak ispred guma koje su joj prethodile posebno na snegu, na mokrom i u pogledu dugotrajnosti. Prva faza u programu unapređenja zimskih guma Bridgestone je bila uvođenje gume Blizzak LM-32s u avgustu 2013. godine, koja je namenjena vozačima automobila najviših performansi. Izuzetno dobre karakteristike ove gume su potvrđene osvajanjem prestižne “TÜV Performance Mark”.

  Sa novom Blizzak LM001 Bridgestone primenjuje najsavremeniju konstrukciju i tehnologije na malim gradskim i automobilima srednje i više klase dajući vozačima koji voze svaki dan viši nivo bezbednosti i kontrole na snegu i mokrom putu.

  “Sa novim Blizzak LM001, Bridgestone sada ima kompletnu liniju zimskih guma nudeći vozačima viši nivo bezbednosti, bez obzira na vrstu vozila ili zimskih uslova” rekao je José-Enrique Gonzalez direktor marketinga Bridgestone Europe.

  Bezbednost na snegu i na mokrom

  Usmereni dizajn gazećeg sloja (šare) novog LM001 utiče na bolju vuču i kočenje na snegu od svoje prethodnice, a konstrukcija lamela na bolje ponašanje na klizavom kolovozu. Istovremeno nova konstrukcija lamela omogućuje ravnomerno habanje i duži životni vek gume. Vozači će se osećati bezbednijim na mokrom i na bljuzgavici zahvaljujući kanalima u obliku roga koji odvode vodu brže s kontaktne površine i zaobljenim ivicama blokova gazećeg sloja koji poboljšavaju protok vode dajući bolje prianjanje i kontakt s putem.

  Bridgestone je LM001 primenio svoj program za smanjenja težine gume. Koristeći nove materijale težina gume je sada manja od težine gume koja joj je prethodila, potrošnja goriva je manja, manje je je zagađivanje životne sredine, a takođe je smanjena i buka.

  Blizzak LM001 će biti na tržištu centralne i severne Evrope od septembra 2014. u sedam dimenzija što zadovoljava potrebe najpopularnijih malih gradskih automobila i automobila srednje klase. Ostale dimenzije biće uvođene postepeno kako bi se kompletirala linija proizvoda.