4Gume.com Logo

Vrhunski rezultati gume Bridgestone Blizzak LM-32s na testovima zimskih guma 2013

  30. oktobar 2013.

  Kako pokazuju ovogodišnji testovi zimskih guma investicije najvećeg svetskog proizvođača guma japanskog Bridgestone-a u savremene tehnologije za proizvodnju guma daju rezultate. Novu zimsku gumu Bridgestone Blizzak LM-32s ADAC opisuje kao “vrlo dobro balansiranu gumu”, a u časopisu ADAC Motorwelt se kaže da je to “vrhunska guma na mokrom”.

  Nedavno objavljeni rezultati testova zimskih guma koje su krajem septembra zajedno objavili tri vodeća evropska auto kluba - ADAC, TCS i ÖAMTC - su postavili novu Bridgestone Blizzak LM-32s na drugo mesto sa minimalnim zaostatkom iza pobednika testa. Bridgestone je nadmašio konkurente na mokrom, podlozi koja se najviše vrednuje na svim testovima guma. Ocena koju je postigla je 2.2 što je samo 0.1 manje od lidera.

  “Vrlo dobro balansirana guma, najbolja u klasi na mokrom, izuzetno dobre performanse na suvim putevima, mala potrošnja goriva.” (ADAC test zimskih guma 2013, 09/2013).

  Blizzak LM-32s je dobio visoke ocene i od vodeće svetske uslužne tehničke organizaje nemačke TÜV SÜD od koje je dobio prestižnu “TÜV markicu performansi”.

  Blizzak LM-32s je bio pobednik u kočenju na mokrom, bočnom prianjanju na mokrom i otpornosti na akvaplaning na pravcu. Blizzak je takođe nadmašio konkurente u kočenju na suvom i performansama kočenja na snegu.

  Nova zimska guma je nastala kao posledica uvođenja novih tehnologija u proizvodnji gumene smese i novog dizajna gazećeg sloja što je rezultiralo u odličnim sveukupnim performansama na snegu (kočenje i ubrzanje) i izvrsnim performansama na mokrom. Superiorni rezultati i bezbedno kočenje na mokrom i suvom je postignuto zahvaljujući novom rasporedu lamela iste dubine koje pomažu da se stvori ravnomerna krutost gazećeg sloja za vreme kočenja u različitim uslovima.

  Impresivni rezultati na testu zimskih guma su nastavak trenda poboljšanja kvaliteta zimskih guma Bridgestone koji je započet gumom Blizzak LM-32. Na testu Autozeitung-a od 27/09/2013 Blizzak LM-32 je dobio ocenu “vrlo preporučljiva kao vrlo dobro izbalansirana zimska guma zahvaljujući poboljšanoj gumenoj smesi ”, a na testu zimskih guma Autobild-a na kome je učestvovalo 50 guma osvojila je četvrto mesto (test objavljen 02/10/2013).

  Pored ulaganja u razvoj zimskih guma Bridgestone je investirao u nove poligone i opremu za testiranje kao što je švedski poligon (Swedish Proving Ground) koji je osnovan 2009. godine. Blizzak gume su takođe testirane na ovom poligonu, a od uvođenja ove robne marke u celom svetu je prodato više od 170 miliona guma.

  Zamenite letnje gume zimskim zbog vaše bezbednosti

  Bridgestonova interna ispitivanja, kao i ispitivanja drugih proizvođača guma, su potvrdila da je put kočenja letnjih guma na snegu skoro tri puta duži nego kod zimskih guma! Zato Bridgestne kao proizvođač preporučuje da se letnje gume zamene zimskim ne samo kada padne sneg nego kada vreme postane hladno (ispod +7°C).