4Gume.com Logo

P Zero™ za Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster

  08. februar 2013.

  04. februar 2013 - Pirelli je veran svojoj dugogodišnjoj tradiciji opremanja gumama vrhunskih superautomobila kao što su Lamborghini, Ferrari, Mercedes, Mustang itd. Pirelli i Lamborghini učvršćuju tehnološko partnerstvo. Inženjeri iz Biocca filijale Pirelli-ja su razvili novu verziju gume P Zero™ za novi Aventador LP 700-4 Roadster. Novi Roadster je predstavljen na konferenciji za štampu na stazi Homestead i na ulicama Floride zajedno sa specijalnim novim Pirelli +1”  gumama, prednjim255/30ZR20 i zadnjim 355/25ZR21. 

  Gume P Zero™ specijalno razvijene za novi Lamborghini su rezultat zajedničkog ulaganja između kompanije Pirelli i “Raging Bull” inženjera koji nastoje da razviju potpuno novo rešenje koje garantuje optimalnu stabilnost, komfor i upravljivost za vozilo koje ubrzava od 0-100 kmh za samo 3 sekunde i razvija maksimalnu brzinu od 350 kmh.

  Da bi bilo postignuto optimalno rešenje za Lamborghini-jev pogon na sva četiri točka, karkasa je načinjena od specijalnih materijala, korišćena je gumena smesa od izdržljivijih materijala koji smanjuju deformacije gume i otpor kotrljanja u radnim uslovima. Guma je konstruisana tako da osigura maksimalno prianjanje i brzo prilagođavanje promenama brzina i potpuno prenošenje snage superautomobila na podlogu.

  Komentari

  comments powered by Disqus