4Gume.com Logo

Pirelli, Oil Techno i Rosnjeft razvijaju sintetički kaučuk u Jermeniji

    05. januar 2014.

    Rosnjeft, Oil Techno i Pirelli su krajem godine potpisali memorandum o razumevanju za zajedničko istraživanje i razvoj sintetičkog kaučuka u Jermeniji, a posebno stiren butadien kaučuka. Realizacija projekta će pomoći uvođenju novih tehnologija u Jermeniji i stvaranju modernih proizvodnih kapaciteta za proizvodnju najsavremenijh ekoloških materijala.

    Stiren butadien kaučuk se koristi u proizvodnji “zelenih guma” jer poboljšava ekonomiju potrošnje goriva i prianjanje guma na suvoj i mokroj podlozi. Prema uslovima iz memoranduma Rosnjeft namerava da bude vodeći investitor i nosilac kapitala u fabrici, a Pirelli će sarađivati sa Rosnjeftom u istraživanju i razvoju sintetičkog kaučuka. Rosnjeft je takođe zainteresovan za dugoročne ugovore o kupovini proizvedenog kaučuka.

    Komentarišući potpisani memorandum predsednik Rosnjefta Igor Sečin je rekao:”Realizacija projekta će promovisati obnovu industrije guma i pomoći jačanju ekonomije Jermenije i sposobnosti industrije da se takmiči na svetskom tržištu. Osim toga ovaj memorandum je primer jačanja veza između Rusije i Jermenije i dolazi posle ratifikacije ugovora o trgovinskoj saradnji.”

    Predstavnik kompanije Pirelli Di Savoia je rekao:” Ovaj memorandum čiji je cilj da razvije nove izvore sintetičkog kaučuka je još jedna potvrda naše posvećenosti i vere u Rusiju i rusko tržište.To je takođe plod sve boljih odnosa sa Rosnjeftom, jednim od naših ključnih partnera u regionu.”