4Gume.com Logo

Rosneft i Pirelli potpisali ugovor o saradnji

    26. decembar 2012.

    Velika ruska kompanija Rosneft koja se bavi naftom i gasom, sklopila je ugovor o saradnji u prodaji i marketingu s italijanskim proizvođačem guma Pirelli. Ugovor su potpisali predsednici kompanija, Igor Sešin i Marko Tronketi Provera. Dve kompanije planiraju da započnu zajednički marketing projekat prodaje Pirelli-jevih proizvoda na benzinskim pumpama Rosnefta, jednom od najvećih ruskih lanaca benzinskih pumpi.

    Uskoro će biti formirana zajednička radna grupa koja će razmotriti ostala pitanja kao što su identifikovanje prioritetnih prodajnih tržišta, razvoj preliminarnog miksa proizvoda i efikasne logistike snabdevanja i stvaranje uslova za zajedničke marketinške kampanje koje bi promovisale proizvode Pirellija i Rosnefta.

    Region Krasnodara već dugo vremena sarađuje s Pirelli-jem, a 2014. godine će u Sočiju biti održane Zimske olimpijske igre čiji je Rosneft generalni sponzor. Obe kompanije veruju da će zajedničke marketing aktivnosti podržati najveći globalni sportski događaj u 2014. godini.