4Gume.com Logo

Pokušaj obaranja svetskog rekorda sa gumama Goodyear

  16. septembar 2015.

  11. septembra Nemac Rainer Zietlow je započeo putovanje automobilom Volkswagen Touareg V6 TDI u svom drugom pokušaju da rastojanje od Cape Agulhas-a, Južna Afrika do norveškog Nordkapp-a pređe za manje od 10 dana. Zietlow će pokušati da obori svetski rekord na stazi dugoj 18 000 kilometara. U ovakvim poduhvatima gume su vrlo bitan elemenat zbog čega je za partnera izabran Goodyear.       

  Prošle jeseni ekipa nije uspela da obori rekord jer su, ne svojom krivicom, doživeli nezgodu zbog koje su izgubili 13 dana. Ovog septembra tročlana ekipa, Zietlow, kamerman i izvršni direktor Volkswagen Racing za Veliku Britaniju pokušava da obori rekord.

  Volkswagen Touareg V6 TDI će biti opremljen gumama Goodyear Wrangler HP All Weather za SUV i 4X4 vozila. Gume su konstruisane po SmartTRED tehnologiji tako da bi izdržale ekstremne klimatske i uslove koji će vladati na putevima. Ekipa Challenge4 team će proći kroz čak 21 zemlju – Južna Afrika, Zimbabve, Zambija, Tanzanija, Kenija, Etiopija, Sudan, Egipat, Izrael, Jordan, Turska, Bugarska, Srbija, Mađarska, Slovenija, Češka, Nemačka, Danska, Švedska, Finska i na kraju Norveška. 

  Već drugu godinu, Goodyear snabdeva gumama Wrangler HP All Weather ovaj tim koje su se prošle godine pokazale vrlo pouzdanim. Gume Wrangler HP All Weather kombinuju uravnotežene performanse tokom cele godine na asfaltu i tvrdim podlogama s vrlo dobrim karakteristikama u vožnji van puta. Agresivam dizajn daje odlično prianjanje na mokrom i vlažnom putu u svim vremenskim uslovima, otporna je na akvaplaning i pruža bezbednu i mirnu vožnju. Sve to će nadamo se dovesti tim do Norveške.

  Automobil će biti opremljen sa ukupno 6 guma, 4 na automobilu i 2 rezervne. U ovom poduhvatu učestvuju i druge poznate kompanije kao što su Volkswagen Slovakia, Hewlett Packard, Intel, Glysantin, HBM, 3M, Borbet, IAV, Exide Technologies, Inmarsat i Hella.