4Gume.com Logo

Gume Cooper prvi put originalna oprema na Fordu

    25. februar 2013.

    FINDLAY, Ohio – 12. februar 2013 - Kompanija Ford je odabrala gumu Cooper Zeon RS3-A kao standardnu originalnu opremu za svoj novi model automobila 2013 Ford Focus i Titanium modele. Zeon RS3-A je nova guma ultra visokih performansi za sve sezone u proizvodnom programu američke kompanije. Dva nova modela Forda izlaziće iz fabrike s gumama u dimenziji 215/50R17 sa brzinskim indeksom W.

    Početkom februara američki magazin Consumers Digest Best Buy je izabrao gumu Zeon RS3-A kao “najbolju kupovinu”, proizvod izuzetne vrednosti za dati novac. Posebno su naglašene performanse upravljivosti i kontrole u toku cele godine.

    Predsednik i izvršni direktor kompanije Cooper Roy Armes je rekao: “Zahvalni smo Fordu na poverenju u naše proizvode i u naše sposobnosti i uzbuđeni smo da vidimo naše gume kako se kotrljaju na novim modelima Ford Focus-a. Saradnja sa Ford-om označava ulazak naše kompanije na američko tržište originalne opreme za putničke automobile. Ovo je strateška odluka vezana za naš cilj da ostvarimo profit diverzifikacijom proizvodnog miksa, širenjem prodajnih kanala i usavršavanjem tehnologije. Cooper će se i dalje zadržati na svom primarnom tržištu zamenskih guma gde smo izgradili jak brend i odnose sa kupcima. Naše partnerstvo sa Ford-om daće nam nove mogućnosti za rast i veću tražnju za našim proizvodima.”

    “Mi smo zadovoljni što se Cooper pridružio kvalitetnim proizvođačima koji isporučuju gume kao originalnu opremu za Ford-ova vozila,” rekao je Burt Jordan, izvršni direktora Global Vehicle and Powertrain Purchasing kompanije Ford. “Mi sa radošću očekujemo saradnju s Cooper-om, proizvođačem koji gume proizvodi već skoro 100 godina.”