4Gume.com Logo

Novi logistički centar Mitas-a u Rumi do sredine 2016. godine

    03. jul 2014.

    Češki proizvođač  guma Mitas planira da modernizuje i proširi kapacitete u svojoj fabrici poljoprivrednih guma u Rumi kako bi bila zadovoljena rastuća potražnja sa tržišta u južnoj i istočnoj Evropi i na Bliskom istoku. Mitas koji je poslovna jedinica u okviru CGS holdinga iz Praga, nije objavio detaljnije podatke o investiciji, ali je saopštio da će projekat trajati do sredine 2016-te godine i da će povećati godišnji kapacitete za proizvodnju dijagonalnih i radijalnih poljoprivrednih guma na 35 000 tona. Projekat, koji je preuzet 2008 godine od bivšeg vlasnika GPX International Tire Corp., predviđa da se u početku  izgradi logistički centar.

    “Izgradnja novog logističkog centra  će unaprediti organizaju i dalje širenje fabrike u Rumi koja igra veoma važnu ulogu u zadovoljavanju tražnje sa brzo rastućih tržišta radijalnih guma za poljoprivredu i šumarstvo,” rekao je predsednik upravnog odbora Mitas-a Jaroslav Čečura.

    Mitas je poslednji put investirao  5 miliona dolara u fabriku u Rumi 2008. godine u proširenje kapaciteta za velike radijalne gume za traktore i kombajne koje kupuju ruski poljoprivrednici.