4Gume.com Logo

Pirelli i Rostec otvorili drugu proizvodnu liniju u Voronježu

    30. januar 2013.

    Voronjež, 30. januar 2013 - Kompanija Pirelli i Ruske Tehnolgije (Rostec) danas su saopštile da otvaraju drugu proizvodnu liniju u nijhovom zajedničkom ulaganju, fabrici u Vornježu u južnoj Rusiji. U novoj proizvodnoj liniji Voronjež 2 Pirelli je primenio najsavremenije tehnološke standarde što će omogućiti početak proizvodnje premium guma visokih performansi, a posebno zimskih guma, već od marta 2013. godine.

    Modernizacija fabrike koja je potpuno u skladu s standardima kvaliteta Pirelli-ja zahteva instaliranje nove opreme i investicije od 56 miliona evra u 2012-toj godini. Stručnjaci iz Voronježa će imati priliku da kroz programe obuke usavrše svoja znanja u Pirelli-jevim fabrikama u Italiji, Turskoj i Nemačkoj. Za samo jednu godinu fabrika u Voronježu je postala najmodernija fabrika guma u Rusiji. U planu su nove investicije od 44 miliona evra do 2015. godine kada će fabrika dostići pun kapacitet od 4 miliona guma godišnje. Ukupne investicije u fabriku u Voronježu će tada dostići 100 miliona evra.

    “Rusija je ključno strateško tržište za Pirelli. Fabrika u Voronježu je odličan primer saradnje između ruskih vlasti i industrije sa međunarodnom kompanijom koja poseduje iskustvo i tehnologiju. Mi nameravamo ne samo da proizvodimo premium gume svetske klase koje zadovoljavaju potrebe ruskih potrošača, nego da formiramo veliki i efikasan logistički centar u Voronježu, koji će isporučivati gume domaćim i stranim kupcim”, rekao je predsednik i izvršni direktor kompanije Pirelli Marko Tronćeti Provera.