4Gume.com Logo

Hankook osvojio dve nagrade za sjajan grafički dizajn

  24. februar 2013.

  Korejski Hankook je osvojio dve nagrade iF Design Awards 2013 u kategoriji “komunikacija” za inovativni dizajn. Dva animirana filma proizvođača guma prepoznatljiva su po svom sofisticiranom dizajnu i kreativnom pristupu u komunikaciji s potrošačima. Filmovi se izdvajaju po lakoći i maštovitosti kojom je potrošačima na zanimljiv način prikazana složena tehnologija guma.

  Neu-Isenburg / Nemačka, 18. februar 2013 - Proizvođač premium guma Hankook je nagrađen sa dve nagrade iF Design Awards za dva animirana filma, prvi o ekološkim gumama i drugi o Ventus S1 evo2  ekološkoj gumi visokih performansi. Ovo je treći put da Hankook, posle nagrada 2009-te i 2011-te, prima ovo međunarodno priznanje za kvalitet i sjajan dizajn.

  Guma Hankook Ventus S1 evo2 je prikazana kroz vožnju sportskog automobila. U ovom filmu su demonstrirane osobine upravljivosti i kočenja gume ultra visokih performansi. Stručni žiri je bio posebno impresioniran futurističkim i sportskim dizajnom jezika onlajn brošure proizvoda.

  I drugi animirani film o ekološkim karakteristikama gumaKinergy eco i Enfren eco su privukli pažnju žirija. Korišćenjem gume napravljene od papira, naglašene su performanse malog otpora kotrljanja, velike energetske efikasnosti i odličnog kočenja Hankook-ovih ekoloških guma kao i nastojanje kompanije da zaštiti prirodnu okolinu.

  Hankook je 2009 bio prvi proizvođač guma koji je ikada bio nagrađen ovom prestižnom nagradom iF Design Awards. Očigledno je da je način na koji su reklame urađene uticao na povećanje prodaje kompanije jer su prvu nagradu sledile još dve, Red Dot Design Awards International Design Excellence Awards (IDEA).

  Veoma je teško snimiti reklamu za gume koja bi bila zanimljiva širokom auditorijumu. Ideje su iscrpljene i sve se pretvorilo u šablon, ali lepota i svežina ideja u ovim animiranim filmovima ih preporučuje. Zasta ih vredi pogledati.