4Gume.com Logo

Nokian uvodi novu liniju Weatherproof guma za sve sezone

    19. septembar 2015.

    Finski Nokian Tyres ove jeseni uvodi novu liniju guma za sve sezone koja bi trebalo da bude, prema tvrdnjama kompanije, nešto više od obične gume za sve sezone. Guma je razvijena za potrebe vozača srednjeevropskih zemalja. Nokian Waterproof linija ima za cilj da “ujedini pouzdanost i bezbednost sa preciznom stabilnošću vožnje i upravljivošću letnje gume Nokian“. Guma će biti raspoloživa u sva tri segmenta, kao putnička, SUV i guma za dostavna vozila.

    Svestranost gume Nokian Waterproof se ogleda, u tome što je je to „zimska guma sa odličnim prijanjanjem“, komentarisao je Olli Seppala menadžer razvoja proizvoda. „Istovremeno to je i letnja guma koja se precizno kotrlja i u uslovima vrelog leta. Prema našim testovima, porodica guma Nokian Waterproof je mnogo sigurnija i svestranija nego obična guma za sve sezone. Simbol snežne pahuljice pokazuje da guma odgovara za zimske uslove i da je zvanično atestirana za zimsku upotrebu.“ Seppala nije ulazio u detalje o testovima koji dokazuju njegove tvrdnje.

    Uskoro će početi sezona testiranje i jako smo znatiželjni kako će proći testiranje nemačkog ADAC-a i ostalih nemačkih organizacija koje se bave testiranjem u srednjeevropskim klimatskim uslovima za koje je guma konstruisana. Putničke gume će se proizvoditi u dimenzijama od 13 do 18 inča, za SUV vozila od 16 do 18 inča sa brzinskim indeksima T,H i V. Većina je označena oznakom XL (guma za veća opterećenja - Extra Load). Gume za dostavna vozila biće raspoložive u dimenzijama od 14 do 16 inča i brzinskim indeksima N, R i T.

    Uskoro će početi sezona testiranje i jako smo znatiželjni da li će se tvrdnje Nokiana pokazati kao tačne. Testiranje nemačkog ADAC-a i ostalih nemačkih organizacija u srednjeevropskim klimatskim uslovima, za koje je guma upravo konstruisana, će biti siguran pokazatelj kvaliteta nove gume.