4Gume.com Logo

Nova Hankook SUV guma na BMW X5

  05. decembar 2013.

  Proizvođač guma Hankook proširio je svoju ponudu snabdevanja premium segmenta gumama originalne opreme za SAV vozila (sport activity vehicle) i SUV vozila (sport utility vehicle). Udarna guma kompanije  Ventus S1 evo² će biti predstavljena u novorazvijenoj SUV verziji od samog početka kao originalna oprema za novi BMW X5. Posle uspeha na modelima MINI, BMW 1, 3 i 5 serije, BMW X5 je peti model iz BMW Group koji će iz fabrike izlaziti sa Hankook gumama.

  Korejski proizvođač guma Hankook nastavlja svoju ofanzivu kod nemačkih proizvođača automobila u premium segmentu jer će snabdevati gumama ultra visokih performansi (UHP) novu treću generaciju BMW X5. Od svog lansiranja popularni automobil proizvođača iz Minhena, koji proizvodi luksuzna SAV vozila, će biti prvi automobil fabrički opremljen najboljim Hankook-ovim gumama. Sve nove Ventus S1 evo² SUV gume će imati potpuno novu konstrukciju sa sportsko dinamičkim osobinama vozila iz te kategorije.

  BMW X5 je već peti model iz BMW grupe koji je opremljen Hankook gumama u prvoj ugradnji:”U razvoju gume, naše uzdanice, primenjene su inovativne tehnologije i sofisticirani dizajn koji karakteriše SUV modele visokih performansi razvijen na bazi znanja koje smo stekli u trkama DTM kao ekskluzivni partner za gume BMW motorsport tima” rekao je Jin-Wook Choi, predsednik Hankook Tire i glavni izvršni direktor za Evropu i Zajednicu nezavisnih država. ”Naše premium gume pružaju sportski doživljaj vožnje u kombinaciji s luksuzom i  udobnošću, a istovremeno štite životnu sredinu. To čini novi Ventus S1 evo² SUV drugim izvrsnim primerom naše Kontrol tehnologije i filozofije kombinovanja tehnologije, vrhunskih performansi”.

  Ventus S1 evo² SUV će se uglavnom proizvoditi u najmodernijoj Hankook-ovoj fabrici u Mađarskoj.

  Gume će biti raspoložive na zamenskom tržištu guma od proleća 2014. godine u dimenzijama od 17 do 22 inča, u serijama od 30-60 i širinama gazećeg sloja od 225 do 315 mm.