4Gume.com Logo

Nova SUV guma Hankook Dynapro HP2

    25. mart 2013.

    Ovog proleća, Hankook predstavlja novu letnju gumu visokih performansi iz svoje najuspešnije linije proizvoda za SUV (Sport Utility Vehicles). Razvijena kao guma namenjena za put (on-road), Dynapro HP2 zadovoljava sve strožije zahteve otpora kotrljanja i buke u SUV segmentu. Posebnu vrednost joj daje odlično prianjanje na mokrom i visok nivo komfora. Guma je predviđena da bude montirana na nova vozila kao originalna oprema i kao zamenska guma proizvodiće se u dimenzijama od 15 do 19 inča, od kojih većina ima oznaku XL.

    Neu-Isenburg, Nemačka, 21. mart 2013 – Prolećnu sezonu 2013 Hankook je započeo s novom SUV gumom Dynapro HP2 koja je namenjena najsavremenijm vozilima s pogonom na sva 4 točka.

    Prema tvrdnjama Hankook-a, sve performanse nove gume su značajno unapređene. Dynapro HP2, u poređenju s gumom koja joj je prethodila, ima 4% manji nivo buke što pozitivno utiče na udobnost vožnje. Posebna pažnja je posvećena bezbednosti vožnje. Poboljšane su performanse na mokroj podlozi, kontrola na pravcu, upravljivost, odgovor na upravljačke komande, kočenje na suvom je poboljšano za 5%, a životni vek gume je produžen.

    Novim gumama koje je lansirao ovog proleća, najbrže rastući proizvođač guma na svetu, nastavlja da osvaja evropsko tržište. Nadamo se da će se Dynapro HP2 potvrditi i na predstojećim testovima letnjih 4x4 guma za 2013. godinu.